vineri, 27 ianuarie 2012

Tocanita de ceapa cu pui




Tocanita de pui este un fel de mancare foarte des intalnit la noi, foarte aromat si usor de preparat.
Pe meleagurile rurale, unde mereu gasesti un puisor scrantit prin curte si ceapa din belsug in gradina, in doi timpi si trei miscari ai pus de o tocanita.
Acompaniata de o mamaliga proaspat rasturnata, hmmm, te lingi pe degete.

Ei, dar la fel de buna e oriunde, daca pui o masura de dragoste.


Ingrendiente:


5-6 pulpe de pui, 5-6 cepe, 1 kg de rosii bine coapte, 2 foi de dafin, ulei, sare, piper


Mod de preparare:


Se prajesc pulpele in ulei, se scot pe o farfurie si se lasa in asteptare.




In aceeasi tigaie se prajeste la foc mediu, ceapa taiata julien.





Cand este bine patrunsa, se adauga rosiile curatate si tocate marunt sau date prin sita. 
Se lasa 5 minute la fiert, se adauga foile de dafin, sare, piper si carnea prajita.
Se fierbe la foc mic pana sosul este destul de consistent. 
Se amesteca din cand in cand sa nu se prinda.
Se serveste fierbinte sau rece dupa dorinta, cu paine sau mamaliga.




S-aveti pofta!

4 comentarii:

  1. Te invit la concurs! http://andreeachinesefood.blogspot.com/2012/01/concurs-delicios-cu-sugarspicero.html
    :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Andreea pentru vizita si pentru invitatie. Voi intra sa vad despre ce este vorba.

    RăspundețiȘtergere
  3. deja imi ploua in gura cred ca am sa incerc si eu reteta aceasta

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna Nico, sa-mi spui cum ti-a iesit. Pupici si sa papi bine!

    RăspundețiȘtergere