Primul meu roscon de rey.
Se serveste in ziua Regilor Magi ( Los Reyes Magos ), fiind o sarbatoare foarte importanta in Spania.
E asemanatoare cu Mos Nicolae la noi, dar de mare amploare.
E asemanatoare cu Mos Nicolae la noi, dar de mare amploare.
Ingrendiente:
500 gr faina, 100 gr unt, 100 gr zahar, 1 ou, coaja rasa de portocala/lamaie, 25 gr drojdie, 1 pahar lapte.
Mod de preparare:
Faina se cerne intr-un bol si se amesteca cu un praf de sare.
In mijloc se face o adancitura, unde se pune untul moale, zaharul, oul, coaja de portocala si drojdia desfacuta in lapte cald.
Se framanta si se lasa la crescut 1 ora intr-un loc cald si ferit de curenti.
Se formeaza o bila in mijlocul careia se face o gaura.
Se invarte in maini inelul format, pana il largim si ajungem la marimea dorita.
Se aseaza in tava unsa cu unt/margarina sau hartie de copt si se unge cu un galbenus batut cu 1 lingura lapte.
Deasupra se orneaza cu bucatele de rahat si fructe confiate.
Dupa traditie, in interiorul rosconului se introduc surprize cum ar fi: bomboane, bani sau diverse figurine, inveliti in hartie speciala
Se mai lasa la crescut pana colacul isi dubleaza volumul, apoi se coace la 180 grade C, timp de 30 de minute sau dupa cuptor.
Se scoate si se lasa la racit.
Se taie in doua pe orizontala si se unge cu crema de vanilie, dulceata sau dupa dorinta.
Deasupra se pune frisca si se acopera cu cealalta jumatate de roscon.
Se pudreaza sau nu cu zahar farin dupa dorinta si cerinta.
S-aveti pofta!
Cat de bine arata!!!!!!!!!!!!!!!!
RăspundețiȘtergereSigur o voi incerca si eu!
Bine ai venit in bucataria mea si multumesc mult pentru apreciere! Astept sa-mi spui cum ti-a iesit.Numai bine!
RăspundețiȘtergere