sâmbătă, 14 ianuarie 2012

Fasole mestecata/ batuta / facaluita...




Se poate sa ai pofta de ceva delicatesuri, dar mie mi s-a facut o mare pofta de fasole mestecata/ batuta sau cum s-o mai numi.

Este o mancare gustoasa si care se prepara foarte repede, daca aveti fasolea deja fiarta.
Se poate servi ca aperitiv, garnitura sau ca atare, acompaniata de muraturi. 
Suna oarecum curios pentru unii, dar este un deliciu.


Ingrendiente:

1/2 kg fasole, 1 ceapa mare, 4-5 linguri ulei, sare, piper.


Mod de preparare:


Fasolea se pune la muiat in apa cu o seara inainte de a le prepara. 
A doua zi se pune la fiert in apa rece si cand a dat un clocot se scurg, se limpezesc si se pune din nou la fiert.
Se repeta de 2 ori aceasta operatie, apoi se lasa la fiert la foc mic acoperite, pana cand sunt bine fierte. 
Se pot cumpara in conserva, gata fierte sau se fierb in oala minune.





Se scurg de apa si se paseaza prin masina, robot etc. 
Ceapa se taie marunt si se undeste in ulei pana obtine o culoare aurie.




Se amesteca in fasolele pasate.




Se adauga sare si piper dupa gust si se servesc calde sau reci.





S-aveti pofta!

2 comentarii: