marți, 24 ianuarie 2012

Gutui la cuptor



Acest desert poate fi preparat foarte simplu si rapid in timp ce asezati masa sau preparati mancarea.


Ingrendiente: 


1 gutuie, 3 lingurite de zahar, 2 linguri de vin vechi.
Daca doriti mai multe gutui, inmultiti si zaharul si vinul dupa numarul gutuilor. 
Pentru copii este indicat sa excludeti vinul sau sa inlocuiti cu un sirop, oricum zaharul se caramelizeaza si ar fi deajuns.


Mod de preparare:


Am spalat o gutuie, i-am taiat un capacel, apoi cu o lingurita am scos interiorul dur si samburii.
Am asezat gutuia in tava de aragaz deasupra unei bucati de folie de aluminiu. 
Inauntru gutuii am pus 3 lingurite de zahar si am dat la cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 30 minute.




Am adaugat apoi vinul si am mai lasat 15 minute. 
Se scoate din cuptor, se aseaza pe o farfurie sau cupa si se serveste rece. 
Este delicioasa si aromata!!! 
Se poate orna si cu frisca.






S-aveti pofta!

4 comentarii:

  1. ce bine arata! simt mirosul lor de-aici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Top Cuisine, intr-adevar sunt foarte aromate.

    RăspundețiȘtergere
  3. mmm gutui ca la mama acasa buuuuuuune

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna, Nico! Ce mult ma bucur sa "te vad"! Chiar bune si simplu de preparat. Pupici

    RăspundețiȘtergere