duminică, 14 noiembrie 2010

Taitei de casa

Pastele preparate in casa, dau preparatelor o savoare mai speciala.

Ingrendiente:
1 ou ( se poate si numai cu galbenusul ), 1 praf sare, faina cat cuprinde. 
Daca doriti  mai multi se pun mai multe oua si implicit necesita mai multa faina.


Se amesteca oul cu sare si se adauga faina pana obtinem un aluat tare.


Se intinde o foaie cat se poate de subtire, adaugand mereu faina.


Se lucreaza cu multa faina pentru a nu se prinde. 
Pentru a lucra mai usor se taie foaia in doua 


si se ruleaza fiecare foaie.


Se taie rulourile fasii cat  mai subtiri, presarand cu faina.


Se amesteca


Si se folosesc scuturandu-se de faina.
Daca nu se folosesac toti, se imprastie pe o coala de hartie si se lasa la uscat.

Mie imi plac mult si ii fac cat pot de des. 
Chiar merita efortul.
S-aveti pofta!

2 comentarii:

  1. Mai ales intr-o ciorbita taraneasca...merg super!...aia de la alimentara nici nu au ce cauta

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt incomparabili, mai buni si fara conservanti, ceea ce mie imi suna cel mai bine. Vointa sa ai!

    RăspundețiȘtergere