vineri, 26 noiembrie 2010

Varza murata

Cantitatea de varza se schimba dupa necesitati .
pentru butoi de 100 litri ne sunt necesare:

Ingrendiente:
45-50 kg varza, 6 teline, 2 legaturi hrean, 1 kg morcov, 1 sfecla rosie, 2 legaturi bete de marar uscat, 2 kg sare grunjoasa.

In butoiul spalat si clatit bine, se pun verzele spalate, curatate de foile vestede si patate si scobite la cotor un pic. 
Printre ele se pun felii de telina, morcov, hrean, sfecla , tulpini de marar, cimbru, usturoi.

Se pune sare la topit, 1 lingura la litru de apa. 
Se pune o cantitate aproximativa de apa la fiert si se adauga sarea la topit. 
Se lasa la racit apoi se toarna in butoi peste varza. 
Se completeaza cu apa rece pana la umplere. 
Peste varza se pune o greutate. 
Se infileteaza putin capacul si cu un furtun nou se pitroceste moarea cat mai des posibil pana este murata, apoi se infileteaza capacul bine sa nu mai intre aerul. 
Moarea ( zeama ) se foloseste la ciorbe ca inlocuitor de bors.
S-aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu