miercuri, 3 noiembrie 2010

Coronita cu prune


Ingrendiente:
1 ou, 125 gr margarina, 1 cana lapte, 1 plic drojdie uscata, un praf sare, faina cat cuprinde, prune. 


Aluat:
In laptele caldut se desface drojdia, se adauga sare si faina, se omogenizeaza si se lasa 15-20 min. pana creste maiaua. 
Se adauga oul, margarina moale si faina, se framanta pana nu se mai prinde de mana. 
Se lasa la crescut cca. 1 ora.


Se imparte aluatul in 8 si se intinde din fiecare cate o foaie subtire.


Se unge foaia cu o lingurita de ulei, se pun pe o parte bucatele de prune, se presara cu zahar si se ruleza.


Se taie din loc in loc pe margine ruloului si se aseaza in tava formandu-se o coronita.


Se presara cu zahar si se da la cuptor la foc mediu pentru cca. 35 min.


Se scot imediat din tava. 
Se presara cu zahar vanilat si se servesc calde sau reci.


Sunt grozav de bune, crocante si un pic acrisoare

 S-aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu