Astazi va invit la o prajitura ce cu siguranta ca multora le va aduce aminte de copilarie.
In acele vremuri si eu eram foarte incantata la vederea acestei prajituri si abia asteptam ocazia de a o servi.
Se prepara cu magiun de prune si nuci si ma bucuram de gustul ei la sarbatori, taiata patratele si cocotata pe platouri, de unde disparea ca prin farmec.
Cum a trecut mult timp de cand n-am mai preparat-o, acum am adus si unele modificari la umplutura, de care am fost foarte multumita.
Este pe placul celor ce prefera dulciuri crocante si aromate.
Ingrendiente:
3 galbenusuri, 1 ou intreg, 200 gr zahar pudra sau tos, 250 gr margarina, 1 praf copt, coaja de lamaie/portocala si bucatele de coaja de portocala, esenta de rom, cca. 700 gr faina, 400 gr gem de afine, zahar pudra vanilat pentru ornat.
Mod de preparare:
Oul si galbenusul se mixeaza impreuna cu zaharul, se adauga pe rand, margarina moale, coaja de portocala, praful de copt si faina cate putin.
Oul si galbenusul se mixeaza impreuna cu zaharul, se adauga pe rand, margarina moale, coaja de portocala, praful de copt si faina cate putin.
Se framanta pana se obtine un aluat ferm.
Se imparte aluatul in doua parti, din care o parte se inveleste in folie si se da la frigider.
Se imparte aluatul in doua parti, din care o parte se inveleste in folie si se da la frigider.
Cealalta parte se intinde cu palmele in tava neunsa.
Albusurile spuma se mixeaza cu 3 linguri zahar, se adauga gemul si coaja de portocala taiata marunt.
Se rastoarna crema peste foaie,
se niveleaza pe toata suprafata foii, apoi se faramiteaza sau se rade aluatul deasupra.
Se coace la 180 grade C, 20 minute.
Se lasa la racit, se pudreaza cu zahar farin, se taie patrate si se serveste.
S-aveti pofta!
A
RăspundețiȘtergere