Bine v-am gasit!
Va invit astazi la o prajitura grozav de buna, fina si cu o textura foarte cremoasa.
Am preparat-o in deplasare si imi cer scuze pentru calitatea pozelor.
Ingrendiente umplutura:
2 kg de mere, 100 gr zahar, zahar vanilat
Ingrendiente blat:
6 galbenusuri, 250 gr zahar, 200 ml ulei, 125 ml apa fierbinte, 1 pliculet drojdie uscata, 1 pliculet praf de copt, coaja rasa si zeama de la o lamaie, 350 gr faina.
Ingrendiente merengue:
6 albusuri, 100 gr zahar
Cantitatile de zahar se pot modifica dupa gust.
Am preparat-o in deplasare si imi cer scuze pentru calitatea pozelor.
Ingrendiente umplutura:
2 kg de mere, 100 gr zahar, zahar vanilat
Ingrendiente blat:
6 galbenusuri, 250 gr zahar, 200 ml ulei, 125 ml apa fierbinte, 1 pliculet drojdie uscata, 1 pliculet praf de copt, coaja rasa si zeama de la o lamaie, 350 gr faina.
Ingrendiente merengue:
6 albusuri, 100 gr zahar
Cantitatile de zahar se pot modifica dupa gust.
Daca va place mai dulce decat obisnuit, puteti sa mai adaugati in proportie de 50 % la fiecare faza.
Mod de preparare:
Mod de preparare:
Umplutura:
Merele se curata de coaja si samburi.
Se dau pe razatoarea cu gauri mari si se calesc impreuna cu zaharul si vanilia, pana scade tot sucul.
Merele se curata de coaja si samburi.
Se dau pe razatoarea cu gauri mari si se calesc impreuna cu zaharul si vanilia, pana scade tot sucul.
Blatul:
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc.
Se adauga pe rand mixand mereu:
uleiul, apa fierbinte, drojdia, praful de copt stins in zeama de lamaie, coaja de lamaie rasa, un praf sare si faina cate putin.
Trebuie sa obtinem o compozitie ca de chec/pandispan, deci cantitatea fainii depinde de cerinta compozitiei.
Se incalzeste cuptorul la 180 grade C.
Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt.
Pe toata suprafata compozitiei se imprastie merele calite si racite.
Se incalzeste cuptorul la 180 grade C.
Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt.
Pe toata suprafata compozitiei se imprastie merele calite si racite.
Se coace timp de cca 40 de minute.
Merengue:
Intr-un vas pe bain marie, se mixeaza albusurile spuma, se adauga zaharul si vanilia.
Intr-un vas pe bain marie, se mixeaza albusurile spuma, se adauga zaharul si vanilia.
Se mixeaza pana bezeaua este ferma.
Cand blatul este aproape gata, se scoate tava si se acopera prajitura cu merengue.
Cand blatul este aproape gata, se scoate tava si se acopera prajitura cu merengue.
Cu lama unui cutit, se niveleaza si folosind o furculita, se trag linii sau alte forme ce dorim.
Se da din nou la cuptor pentru cca 10 minute.
Cand se obtine o culoare usor aurie, se scoate si se lasa la racit.
Se taie cand se serveste.
Cand se obtine o culoare usor aurie, se scoate si se lasa la racit.
Se taie cand se serveste.
S-aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu