Adaugarea legumelor colorate la prepararea acestui preparat, rezulta o combinatie delicioasa si apetisanta pe care va sugerez sa o incercati fara a adauga E-uri.
Ingrendiente:
1 1/2 piept de pui, 1 ardei gras verde, 1 ardei gras rosu, 1 ceapa, 1 morcovel, 2 cani orez rotund, sare, cimbru, ulei de masline, patrunjel frunze.
Mod de preparare:
Orezul se pune la fiert in apa ajunsa la punctul de fierbere, cu 1 lingurita sare si o lingura ulei.
Se fierbe timp de 10 minute, se spala si se pune din nou la fiert in apa rece cu 3 linguri ulei de masline, un praf de sare si cateva fire de patrunjel tocat fin.
1 1/2 piept de pui, 1 ardei gras verde, 1 ardei gras rosu, 1 ceapa, 1 morcovel, 2 cani orez rotund, sare, cimbru, ulei de masline, patrunjel frunze.
Mod de preparare:
Orezul se pune la fiert in apa ajunsa la punctul de fierbere, cu 1 lingurita sare si o lingura ulei.
Se fierbe timp de 10 minute, se spala si se pune din nou la fiert in apa rece cu 3 linguri ulei de masline, un praf de sare si cateva fire de patrunjel tocat fin.
Apa sa fie de doua degete peste orez.
Se lasa la foc mic pana scade, agitand din cand in cand tigaia, sa nu se prinda.
In timp ce fierbe orezul, se spala pieptul de pui fara oase si se taie bucati mici.
Se prajeste in 3 linguri de ulei de masline si se asezoneaza cu cimbru si sare dupa gust.
Cand este prajit pe toate partile, se adauga ceapa, se rumeneste, apoi se adauga ardeii si morcovul, spalati si taiati marunt.
Se undeste totul pana scade zeama si se toarna deasupra peste orezul facut sau se serveste separat.
Usor de preparat si delicios.
Usor de preparat si delicios.
S-aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu