O alta modalitate de a prepara pestele merluciu, este si aceasta reteta, foarte savuroasa si suculenta.
Ingrendiente:
Merluciu rondele 800 gr, 50 ml vin alb, 3 linguri patrunjel tocat, 20 creveti, 3 catei usturoi, 1 lingura faina, 200 gr scoici negre, 50 ml ulei de masline, 50 ml supa de peste, sare.
Mod de preparare:
Pestele se spala si se usuca pe hartie absorbanta.
Uleiul se incalzeste si se undeste usturoiul taiat marunt, se adauga jumatate din patrunjel.
Merluciu rondele 800 gr, 50 ml vin alb, 3 linguri patrunjel tocat, 20 creveti, 3 catei usturoi, 1 lingura faina, 200 gr scoici negre, 50 ml ulei de masline, 50 ml supa de peste, sare.
Mod de preparare:
Pestele se spala si se usuca pe hartie absorbanta.
Uleiul se incalzeste si se undeste usturoiul taiat marunt, se adauga jumatate din patrunjel.
Se adauga apoi faina, se amesteca.
Se incorporeaza scoicile bine spalate si scurse.
Se adauga vinul si pestele.
Se acopera si se lasa la foc mediu, pana se deschid scoicile.
Se presara deasupra restul de patrunjel, supa de peste sau apa, crevetii curatati si spalati bine si sare dupa gust.
Se fierbe la foc mic, pana pestele este patruns.
Se serveste cald, dar la fel de gustos este si rece.
S-aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu