duminică, 9 septembrie 2012

Peste festiv "a la Mariana"




Din dorinta de a prepara din peste ceva mai special,  mi-a venit aceasta idee de a inbraca fileurile de peste in haina festiva.
M-am jucat putin cu imaginatia si cred ca a fost  o idee minunata, care se preteaza grozav de bine pe o masa de sarbatoare.

Sunt incantata de rezultat si de gustul acestuia.
Nu este deloc complicat de preparat si prezentarea este de succes.


Ingrendiente aluat:

300 gr faina, 150 gr margarina, 1 ou, 2 linguri otet, sare.


Ingrendiente umplutura:

800 gr fileuri de merluciu, 1 lingurita oregano, piper, sare, 1 lingura mustar, 1/2 pahar de vin alb, 3 linguri ulei de masline.


Mod de preparare aluat:

Faina se amesteca cu margarina moale, se adauga oul, sarea si otetul. 
Se framanta pana obtinem un aluat elastic si compact.
Se da la frigider pana in momentul utilizarii.




Mod preparare umplutura:

Condimentele plus vinul si uleiul se amesteca pana obtinem un sos omogen.
Fileurile de peste se spala, se usuca si se trec prin sosul de mai sus. 
Se aseaza intr-un vas, se acopera si se da la frigider cateva ore sau de pe o zi  pe alta.

Montaj:

Aluatul se imparte in doua.
O parte se intinde si se aseaza in forma de peste, in tava de aragaz.



Se inteapa cu furculita si se da la cuptor pentru 10 minute la 180 grade.


Se scoate, se aseaza pestele deasupra,



Cealalta jumatate de aluat se imparte in doua.
O parte se intinde intr-o foaie cu care se acopera pestele. 
Se inchid bine marginile, sa nu curga umplutura.



Se intinde aluatul ramas, se taie cu gura unui pahar sau alta forma, asa cum se vede in imagine. 
Cercurile se taie in 4 si astfel obtinem solzii, care se aseaza deasupra.



Trebuie sa aveti rabdare, dar rezultatul merita efortul.
Dupa ce am terminat de dat forma pestelui, se unge cu galbenus amestecat cu o lingura de lapte.




Se da la cuptor la 180 grade pentru 1 ora.
Cand e gata, se lasa la racorit, apoi se taie.




Se serveste cu lamaie.



S-aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu