duminică, 7 octombrie 2012

Ciorba de purcel



Cum temperaturile sunt in scadere, cred ca o ciorbita de purcel, este binevenita, asa ca pune-ti lingurile in brau si poftiti la masa! :))

Va voi povesti, cum am preparat aceasta ciorbita si daca va place, va invit s-o prestati cu manutele voastre si sa-mi spuneti cum v-a iesit.


Ingrendiente:

 1 kg carne de porc, 1 ceapa, 2 ardei grasi, verde si rosu, 1 morcov, patrunjel, telina, sare, zeama de la o lamaie, 3 linguri pasta de tomate sau 1 kg de rosii , smantana.



Mod de preparare: 

Carnea se taie bucatele, se spala si se pune la fiert. 
Se indeparteaza spuma si se adauga ceapa tocata marunt.
Se lasa sa fiarba acoperit pana carnea e aproape fiarta.



Se adauga ardeii, morcovul, telina si patrunjelul tocate marunt. 
Se lasa sa fiarba 30 de minute, apoi se adauga pasta de tomate sau sucul de la rosii.
Cand a dat un clocot se adauga zeama de lamaie si se ia de pe foc. 
Se sareaza si se pipereaza dupa gust.




Se serveste fierbinte cu smantana si patrunjel tocat deasupra si cine prefera un ardei iute.






S-aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu