joi, 15 martie 2012

Merluciu cu ceapa caramelizata si lamaie




Consum destul de des acest peste si caut mereu modalitati de a schimba modul de preparare.
Mi-a placut mult ce am obtinut si va invit sa-l incercati.
Sper sa va placa.


Ingrendiente:

2 felii de merluciu. 1 ou, pesmet, 1 ceapa, 1 lamaie, miere de albine, sare.




Mod de preparare: 

Pestele se spala si se usuca in hartie absorbanta. 
Se sareaza, se da prin ou batut si prin pesmet, apoi se prajeste pe ambele parti in destul ulei bine incalzit. 

Intr-o tigaie cu putin ulei, se undeste ceapa taiata julien.




Se amesteca mereu sa nu se arda, doar putin galbuie. 
Se adauga 3- 4 linguri miere si  se amesteca. 
Cand ceapa s-a caramelizat, se acopera cu felii de lamaie si se mai lasa pana scade sucul rezultat, agitand tigaia fara a se amesteca cu lingura.




Se aseaza pestele pe farfurie si deasupra lui se toarna ceapa cu lamaia.
Se serveste cald.






S-aveti pofta!

2 comentarii:

  1. mi piace il:) splendide ricette e ti seguo con piacere :) se ti va passa da me anche seprime armi :) ciao :) sono alle tuo blog

    RăspundețiȘtergere
  2. Grazie e benvenuti el mio blog! Spero che ti piacce le ricette e provarle. Ciao y tutto bene!

    RăspundețiȘtergere