O placinta foaaarte apetisanta, care poate fi preparata dupa gustul fiecaruia, dulce sau sarata.
Se prepara in genul invartitei moldovenesti, dar fiecare rulou are doar o foaie.
Se prepara in genul invartitei moldovenesti, dar fiecare rulou are doar o foaie.
Daca o vreti dulce, adaugati zahar peste branza.
Ingrendiente:
450-500 gr faina, 250 ml apa, 1 ou, 15 gr drojdie, 1/2 lingurita sare.
Umplutura:
400 gr branza de vaca, 50 ml ulei de masline virgin, 40 gr unt topit 1 ou pentru uns.
Mod de preparare:
Se framanta un aluat elastic din drojdie, apa calduta, ou si faina cat e necesar.
Dupa 5 minute de framantat se adauga sarea si se mai framanta 5 minute.
Se imparte aluatul in 4 si se lasa la crescut 1 ora.
Dupa acest timp se intinde din fiecare bucata cate o foaie care se unge din abundenta cu ulei amestecat cu unt.
Deasupra se presara cu branza, se ruleaza, se rasuceste si se aseaza in tava in forma de melc.
Deasupra se presara cu branza, se ruleaza, se rasuceste si se aseaza in tava in forma de melc.
La fel se procedeaza cu celelalte bucati de aluat, completand melcul din tava.
Se lasa la crescut 45 de minute, dupa care se unge cu oul batut cu un praf de sare.
Se coace in cuptorul preincalzit la 200 grade C, timp de cca. 35 min.
Se lasa la racorit apoi se serveste.
S-aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu