joi, 8 martie 2012

Tort cu fructe pentru 8 Martie




 Cu prilejul zilei de " 8 Martie " va urez o primavara fericita, plina de bucurii si realizari si sa aveti parte de multa iubire si dragoste!



A fost un bun prilej sa prestez acest tortulet, pe care va invit sa-l degustati impreuna cu subsemnata.


Ingrendiente blat:

4 oua, 4 linguri zahar, 4 linguri faina, un praf sare, 1 plic zahar vanilat, 2 lingurite praf copt.


Mod de preparare: 

Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul vanilat.





Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si un praf sare,





apoi se amesteca in albusuri, adaugand faina cu praful de copt. 
Se toarna compozitia intr-o tava rotunda tapetata cu margarina si faina si se coace timp de 20 minute la 170 grade.
Se scoate si se lasa la racit.





Suc pentru insiropat blatul: 

Sucul de la 4-5 portocale 


 Ingrendiente crema:

2 plicuri budinca de vanilie, 750 ml lapte, 1 lingura de indulcitor lichid, 4 linguri gelatina, coaja rasa de portocala. 



Mod de preparare: 

Gelatina se dizolva in 10 linguri cu lapte.

Jumatatea din cantitatea de lapte impreuna cu coaja de portocala se pun la fiert. 
Separat se dizolva praful de budinca cu restul de lapte si se amesteca in laptele de pe foc. 
Se amesteca pe foc mic pana se obtine o crema groasa. 
Se incorporeaza gelatina dizolvata in lapte si se mai tine pe foc amestecand inca 5 minute. 
Se da deoparte. 



 Ingrendiente pentru ornat: 

1 portocala taiata felii jumatati, 2 banane taiate felii, 6-7 capsuni taiate felii.






Gelatina pentru ornat deasupra, care se prepara dupa ce am montat tortul:


1 pliculet gelatina, 2 linguri zahar, 200 ml apa. 
Se amesteca si se incalzeste pe foc mic, amestecand cca. 3 minute, fara sa fiarba.




Frisca: 

600 gr frisca lichida, 100 gr zahar. 
Se mixeaza frisca impreuna cu zaharul, se pune intr-un sprit si se orneaza tortul. 


Montarea tortului: 

Blatul de tort se taie in 2 pe orizontala. 
Se aseaza primul blat pe un platou si se insiropeaza cu jumatate din sucul de portocale.





Se acopera cu 3/4 din crema de budinca, apoi se aseaza feliile de fructe.






Deasupra se aseaza al doilea blat, se insiropeaza cu restul de suc de portocale si se acopera cu restul de crema. 
Se aseaza felii de fructe deasupra.






Se prepara gelatina si dupa 2 minute se pune cu lingura deasupra fructelor. 
Se da la frigider pentru cateva ore, apoi se orneaza cu frisca si se serveste.



O portie pentru voi






S-aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu