vineri, 30 decembrie 2011

Cartellate sau trandafiri crocanti



"La multi ani" 
tuturor si fie ca noul an 2012 sa ne aduca la toti, multa sanatate, fericire, pace in suflete si indeplinirea dorintelor.
Un an nou prosper si plin de realizari!


Acesti trandafirasi sunt grozav de buni si crocanti. 
Nu sunt greu de preparat, chiar daca asa pare la prima vedere.



Ingrendiente:


1 pahar vin, 1 pahar apa, jumatate pahar ulei, un praf sare, cca. 600 gr. faina, 500 ml ulei pentru prajit.



Mod de  preparare:

500 gr faina se pun intr-un vas.
Deasupra se adauga sarea, apa, uleiul si vinul.
Se amesteca toate si daca mai este nevoie se mai adauga faina pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.
Se introduce aluatul in frigider pentru cca 30 minute.






Se intinde aluatul in foaie subtire si se taie fasii de cca 4 cm de latime.





Din loc in loc se lipesc marginile fasiei,





apoi se inchide ca un melc, lipind peretii liberi ai fasiei




Se aseaza pe o hartie sau servet si se lasa la uscat 3 ore, apoi se prajesc in mult ulei fierbinte.




Se scot pe hartie absorbanta.
Se presara cu zahar pudra sau se indulcesc cu gem sau miere incalzita amestecata cu scortisoara.





S-aveti pofta!

2 comentarii:

  1. Abia astept sai incerc...am mancat ceva asemanator dar sub forma de minge...aluatul era taiat sub forma de panglica..si rulate aiurea ,una peste alta pina formau o mingiuta...Super

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc si bine ai venit pe blogul meu.

    RăspundețiȘtergere