Acesti biscuiti sub diferite forme sunt foarte buni si de efect pe o masa de sarbatoare sau in orice zi alaturi de un ceai, cafea sau lapte.
Copiii vor fi foarte incantati si vor bea mai usor lapticul alaturi de acesti biscuitei
Ingrendiente:
350 gr faina, 2 lingurite praf de copt, 160 gr margarina/unt, un praf sare, 250 gr zahar, 1 ou, 1 galbenus, zahar vanilat, coaja rasa de portocala.
Glazura:
1 albus, 150 gr zahar
1 albus, 150 gr zahar
Mod de preparare:
Se amesteca faina cu praful de copt si coaja de portocala
Untul se freaca bine pana se albeste apoi se adauga zaharul cate putin si se amesteca.
Se incorporeaza oul si galbenusul, apoi faina si vanilia.
Din aluatul obtinut se intind foi in grosime de 1/2 cm.
Se taie cu forme de stelute, inimioare sau ce alte forme dorim.
Se aseaza in tava pe foaie de copt si se dau la cuptorul preincalzit la 200 grade C, pentru 10-12 min.
Trebuie doar sa fie un pic aurii.
Se scot si se lasa la racit pe o suprafata dreapta.
Glazura
Se bate albusul spuma, se adauga zaharul si se bate pana se obtine o bezea ferma.
Se coloreaza dupa dorinta.
Cu un penson se ung fursecurile si se lasa la uscat.
S-aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu