Daca toata lumea s-a culcat, e timpul sa pregatiti ghetutele pentru Mos Nicolae.
Si cum o fi si el obosit de atata drum si greutate, va propun sa-l intampinati cu o felie de tort foarte usor de preparat.
Ingrendiente:
6 oua, 300 gr zahar, 400 gr faina, 1 praf copt, 16 linguri apa, esente, 1 praf sare, 4-5 linguri cacao.
Mod de preparare:
Se mixeaza galbenusurile cu 150 gr zahar si 8 linguri apa, pana obtinem o crema fina.
Se adauga faina, amestecand cu lingura de lemn pana se omogenizeaza bine.
Separat se mixeaza albusurile spuma, 150 gr zahar, 8 linguri apa, sare si praful de copt.
Se rastoarna peste compozitia cu galbenusuri si se continua amestecand cu lingura, pana se incorporeaza bine.
In 2 tavi de chec, tapetate cu hartie de copt se toarna jumatate din compozitie.
Cealalta compozitie se amesteca cu cacao si se toarna peste cele 2 checuri.
Se coc la temperatura de 180 grade C, cca 1 ora.
Pentru mai multa siguranta, se incearca cu scobitoarea.
Cand sunt gata se scot din tavi si se lasa la racorit.
Se pudreaza cu zahar farin si se servesc.
S-aveti pofta!
si multe dulciuri in ghetute.
si multe dulciuri in ghetute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu