marți, 6 decembrie 2011

Chec pufos cu cacao pentru Mos Nicolae



Daca toata lumea s-a culcat, e timpul sa pregatiti ghetutele pentru Mos Nicolae.

Si cum o fi si el obosit de atata drum si greutate, va propun sa-l intampinati cu o felie de tort foarte usor de preparat.


Ingrendiente:

6 oua, 300 gr zahar, 400 gr faina, 1 praf copt, 16 linguri apa, esente, 1 praf sare, 4-5 linguri cacao.



Mod de preparare:

Se mixeaza galbenusurile cu 150 gr zahar si 8 linguri apa, pana obtinem o crema fina.
Se adauga faina, amestecand cu lingura de lemn pana se omogenizeaza bine.

Separat se mixeaza albusurile spuma, 150 gr zahar, 8 linguri apa, sare si praful de copt.
Se rastoarna peste compozitia cu galbenusuri si se continua amestecand cu lingura, pana se incorporeaza bine.



In 2 tavi de chec, tapetate cu hartie de copt se toarna jumatate din compozitie.
Cealalta compozitie se amesteca cu cacao si se toarna peste cele 2 checuri.



Se coc la temperatura de 180 grade C, cca 1 ora.
Pentru mai multa siguranta, se incearca cu scobitoarea.
Cand sunt gata se scot din tavi si se lasa la racorit.



Se pudreaza cu zahar farin si se servesc.



S-aveti pofta!

si multe dulciuri in ghetute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu