vineri, 2 decembrie 2011

Eclere



Am intrat in perioada Sarbatorilor de iarna.

Asa deci sa incepem cu dulciuri si alte minunatii ce aduc miresme de Sarbatoare.

Un desert cremos si imbietor sunt aceste eclere care nu te pot lasa indiferent chiar daca esti la dieta.

Dar sa lasam dietele si sa aducem pe masa tot ce e mai bun.

Ingrendiente: 

 coji de choux-uri, crema de vanilie, glazura de ciocolata si frisca.


In tava tapetata cu hartie de copt, cu ajutorul push-ului se pun forme lunguiete de eclere si se coc la 200 grade timp de 15 minute, cat sa fie putin aurii.
Se lasa la racit in cuptor.




Crema de vanilie o gasiti Aici.


Frisca:

200 ml smantana pentru frisca se mixeaza pana devine spumoasa si consistenta.


Glazura de ciocolata:

1 ciocolata neagra se topeste pe bain marie impreuna cu 200 ml smantana lichida. 
Se amesteca pana devine omogena. 


Montare eclere:

Se taie in doua pe orizontala choux-urile, pe partea de jos se pune cu o lingurita sau push crema de vanilie, deasupra frisca si se acopera cu capacelul. 
Se glazureaza cu ciocolata si se dau la rece.
Se orneaza cu motzuri de frisca.
Sunt delicioase si de efect.



 S-aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu