luni, 19 decembrie 2011

" Shortbread a la Marina "



Cum Craciunul se apropie cu pasi repezi voi posta aceasta reteta, care garantez ca va avea succes pe o masa de sarbatoare si nu numai.


Initial am pornit sa fac Shortbread cu reteta de baza: 

1 masura zahar, 2 masuri unt, 1 praf sare si 3 masuri faina...dar cum mai mereu si niciodata nu respect retetele, am adaugat si alte ingrendiente ce au transformat Shortbread-ul anglo-saxon in  
 aceste fursecuri grozav de bune, aromate si de efect.


Ingrendientele sunt urmatoarele:


50 gr zahar, 100 gr unt, 50 gr amidon de porumb, 100 gr faina, esenta de rom, 1 zahar vanilat, 50 gr migdale macinate, jumatate tableta de ciocolata alba, 7 lingurite cacao, 1 praf sare.
Fulgi de ciocolata


Mod de preparare:


Am amestecat cu mixerul untul moale cu zaharul pana s-a facut spuma, apoi am adaugat romul, vanilia, sarea, cacaoa, migdalele, ciocolata alba topita la micro, amidonul si faina.




Din aluatul obtinut am format in palme bile, le-am aplatizat un pic si le-am muiat in fulgii de ciocolata.
Le-am asezat in tava cu spatiul necesar de desfasurare intre ele si le-am copt 15 minute la temperatura medie.




Dupa acest timp am inchis focul si le-am lasat sa se odihneasca la caldurica.
Cand s-au racit le-am facut proba si am constatat ca sunt o minunatie.

Sunt de mare efect pentru o masa speciala.




S-aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu