sâmbătă, 29 octombrie 2011

Peste spada sau emperador in sos verde





In general, pestele nu era chiar primul pe lista preferintelor. 
Acest peste insa, a cam rasturnat situatia prin savoarea, textura si eleganta pe care o impune menuu-lui. 

Va invit sa va serviti si sigur nu ve-ti regreta!



Ingrendiente:


3 fileuri de peste, 5 catei de usturoi, un manunchi de patrunjel, o felie de lamaie fara coaja, 5 linguri ulei de masline, sare dupa gust.


                                                                     Mod e preparare:

Pestele se spala si se scurge bine pe un prosop de hartie absorbanta.




Sosul verde:

Celelalte ingrendiente, curatate, spalate, care si cum necesita, se pun intr-un vas
inalt si se macereaza cu blenderul sau cu ce alt aparat aveti pentru asta.
Se ung feliile de peste pe ambele parti cu acest sos si se lasa la frigider pana in
 momentul prepararii.
 



Pe gratar sau intr-o tigaie teflonata, se pune o lingurita de ulei, se unge tigaia si
cand e bine incalzita se aseaza pestele la prajit.
Cu o paleta si cu mare grija sa nu se rupa, se intoarce pe ambele parti.
Cand e gata se serveste cu orice garnitura dupa preferinta fiecaruia.



Acest peste, merita acompaniat de un vin alb demisec de calitate.
Daca aveti preferinta la rosu nu e nici o problema.
Gusturile sunt in noi si prin ele ne deosebim.

S-aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu