duminică, 23 octombrie 2011

Albondigas / Chiftele





Acest preparat se preteaza la fel de bine ca aperitiv cat si ca mancare acompaniate de pireuri, cartofi prajiti, salate si multe altele, dupa pofta fiecaruia.
Nu cred ca este cineva care in timpul copilariei sa nu fi asteptat cu nerabdare prajirea lor si sa ia cateva pe furis sa se infrupte, pana era gata masa.
Sunt bune atat calde cat si reci, foarte pofticioase si aromate.


Esta preparación es adecuada, así como comida y como aperitivo acompañado de puré, papas fritas, ensaladas y más, después de cada deseo.

Son buenos tanto frío como caliente, muy seductora y aromáticas.



Ingrendientes:

1 kg carne picada mixta, 2 cucharadas de perejil picado, un dedo de tomillo, sal, pimienta, 2-3 dientes de ajo bien picado, 1 cebolla bien picada, media barra de pan seco, leche, 2 huevos.


1 kg carne tocata mixta, 2 lingurite de patrunjel tocat, 1 praf cimbru, sare, piper, 2-3 dinti de usturoi tocati marunt, 1 ceapa fin tocata, 2-3 felii de paine, lapte, 2 oua.



Modo de preparacion:

El pan seco, se deja mojar en leche.
Cuando esta bien enflado, se scure bien.
Se mezclan juntos en un bol los ingrendientes hasta cuando tenemos una masa bien compacta.


Mod de preparare:


Painea se pune la umflat in lapte apoi se scurge bine.
Se amesteca intr-un bol impreuna cu celelalte ingrendiente si se amesteca bine pana obtinem o compozitie omogena.





Se forman las bolas de tamaño no muy grande
Se formeaza intre palmele ude piftele de marime unor nuci


y se frien en aceite mucho y bien calentado.
Se sacan en un plato con papel absorbente para quitar el aceite que sobra.
Se sirve como aperitivos o comida.



si se prajesc in ulei bine incalzit cat sa le acopere.
Se scot pe hartie absorbanta.
Se servesc ca aperitiv sau mancare acompaniate de legume, etc

                   
                                        
S-aveti pofta!                Buen provecho!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu