luni, 31 octombrie 2011

Clatite cu cacao, crema si fructe / Crepes con chocolate, crema y frutas



Aceste clatite au un gust si o savoare incantatoare.

Propunerea mea este sa le incercati cat mai curand posibil.

Va garantez cu mana pe clatita, ca nu ve-ti regreta.


Estas crepes tienen un delicioso sabor y aroma.
Mi propuesta es para tratar lo más pronto posible.
Le garantizo la mano de crepes,
que no te arrepentirás.


Ingrendiente: 

2 oua, un praf sare, esenta de rom, vanilie, 7 linguri pline cu faina, 3 linguri cacao instant, 1 pahar lapte. 
2 huevos, una pizca de sal, la esencia de ron, vainilla, 7 cucharadas de harina, 3 cucharadas de cacao instantáneo, 1 taza de leche.


Mod de preparare: 

Se bat ouale cu sare si esente, se adauga faina si cacao si se amesteca bine adaugand cate putin laptele sa nu se faca cocoloase.

Batir los huevos con sal y las esencias, añadir la harina y cacao y mezclar bien.
Añadir poco a poco la leche hasta que se quede una crema muy fina.





Se obtine o compozitie fluida si fina ca o smantana lichida.

Obtenga una composicion fluida como una nata liquida.




Se incalzeste o tigaie teflonata, se unge cu o picatura de ulei si se toarna cam jumatate de polonic de compozitie. 
Se imprastie pe toata suprafata tigaii si se coace la foc mic. 
Se intoarce dupa metoda care va este mai usoara.
Se procedeaza la fel pana se termina compozitia.

Caliente una sartén de teflón con una gota de aceite y verter la mitad de un cucharon de composición. Repartelo por todo el molde y freir a fuego lento. 
Darle la vuelta y freirlo por otro lado. 
Se repite lo mismo hasta que la composición llega al final.


Crema de budinca cu lamaie: 

Am preparat-o dintr-un plic de budinca.
Am adaugat la sfarsit o mana de stafide muiate anterior. 
Cand s-a racorit am amestecat 1 lingura de unt si 2 linguri zeama de lamaie.
Am omogenizat bine crema.


Crema pastelera con limon: 

Lo he preparado a partir de una bolsa de pudín. 
Por último he añadido un puñado de pasas en remojo antes. 
Cuando se enfrió mezclé 1 cucharada de mantequilla y 2 cucharadas de jugo de limón. 
  Homogenizar bien la crema.





Fructele: 

1 portocala se cojeste si se taie rondele, capsunile se spala si se taie felii fine.

 Una naranja se pela y se corta en rodajas, las fresas se lava y se corta en rodajas finitas.




Montarea clatitelor: 

Se pune cu lingura pe mijlocul clatitei un strat de crema, deasupra 2-3 rondele de portocala, si un rand de feliute de capsuni.


El montaje de crepes:

Colocar en el medio una capa de crema con limon, 2-3 rodajas de naranja en la parte superior, y una fila de rodajas de fresas encima.




Se pudreaza cu zahar si se inchid marginile clatitei pudrand din nou cu zahar. 
Sunt foarte aromate si gustoase.


Espolvorea encima con el azúcar y cierre el crepes. 
Son muy aromáticos y sabrosos.




S-aveti pofta!
Buen provecho!

2 comentarii: