luni, 23 mai 2011

Bomboane de ciocolata si banane trase in cocos


Cred ca nu exista persoana pe pamant care sa nu fie atrasa de magia prepararii bomboanelor si ciocolatei. Cand eram in clasele primare, scoala organiza diverse vizite la fabrici si cele care ne aduceau cea mai mare fericire erau fabricile de inghetata si bomboane.
Vremurile au trecut dar magia a ramas vie.
M-am jucat si eu cu cateva ingrendiente si iata ce am obtinut.

Ingrendiente: 
100 gr ciocolata neagra, 50 ml lapte, 1 banana, 10-12 piscoturi, 2 linguri de migdale tocate marunt, esenta de rom, fulgi de nuca de cocos. 

Mod de preparare: 
Pe bain marie, am topit si am omogenizat ciocolata rupta bucati, impreuna cu laptele. 
Separat am mixat banana intr-o crema fina.
Am sfaramat piscoturile deasupra bananei, am adaugat migdalele si am amestecat bine, apoi am omogenizat cu ciocolata topita.
Piscoturile se adauga pe rand pana se obtine o compozitie ferma dar nu prea tare, pentru ca se sfarma cand formam bomboanele.
Am dat la frigider pentru 30 de minute. 
Am format bomboanele in palmele trecute prin apa, apoi le-am tavalit bine prin nuca de cocos. 
Le-am dat la frigider pana in momentul servirii.

S-aveti pofta!

4 comentarii:

  1. Multumesc de reteta. Le-am facut si eu si au iesit delicioase. Sunt foarte usor de facut. Nu-ti spun cat de repede au disparut. Pup si astept alte bunatati.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Violeta, ma bucur mult ca ai preparat bombonelele. Sper sa am mai mult timp si sa incerc si alte combinatii. Dispar la cei mari, la cei mici nu mai spun. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Hmmm... arata super bombonelele tale. Le voi incerca cu siguranta. Sper sa imi iasa la fel.

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna anonim. Multumesc pentru aprecieri. Si gustul lor e pe masura, te asigur. Incearca si ai sa reusesti. Pup

    RăspundețiȘtergere