miercuri, 10 noiembrie 2010

Placintele cu branza

O minunatie de placintele

Ingrendiente:
Aluat: 
1 cub drojdie, 1 cana lapte, 250 gr margarina, un praf sare, mirodenii, faina cat cuprinde.

Crema de branza: 
1/2 kg branza de vaci bine scursa se amesteca bine cu 3 linguri zahar, 1 ou si un plic zahar vanilat, stafide optional.

1plic zahar vanilat pentrupudrat.

Mod de preparare:
In laptele cald se desface drojdia, sare, se adauga faina, razatura de portocala, margarina si se framanta adaugand faina pana obtinem un aluat elastic. 
Se lasa la crescut cca 30 min la loc cald.

Din aluat se intinde o foaie destul de subtire, se taie in patrate cu latimea de cca 10 cm, se pune pe fiecare patrat branza


si se inchid apoi lipind marginile bine sa nu iasa branza.


Intr-o tigaie adanca se incinge cca 1/ 2 l ulei si se prajesc placintelele. 
Se scot pe servet absorbant, apoi se presara cu zahar pudra amestecat cu 1 plic de zahar vanilat.


Si proba

S-aveti pofta!

2 comentarii:

  1. Eu nu prea ma dau in vant dupa placintele cu branza dar trebuie sa recunosc ca pe astea le-am mancat...au iesit crocante...si pline cu branza in interior....nota 10

    RăspundețiȘtergere
  2. Ay, ce pofta mi-ai facut!!! Pana ajung eu la branza dureaza mult si bine. Cred ca am sa cumpar lapte si am sa prepar si branza si pofta.
    Multam de 10!

    RăspundețiȘtergere