sâmbătă, 6 noiembrie 2010

Placinta cu ton



Aceasta placinta este delicioasa si usor de preparat.

Se poate servi ca aperitiv, gustare intre mese sau dupa preferinta fiecaruia.


Ingrendiente aluat:

1/2 pahar ulei, 1 pahar cu vin alb, un praf sare, faina cat cuprinde.


Ingrendiente umplutura:

3 oua fierte tari, 1 ceapa tocata, 10-15 masline negre, 2-3 cutii de ton, 100 gr pasta de tomate, sare, piper.




Mod de preparare:

Aluatul:

se amesteca toate ingrendientele si se obtine un aluat elastic, care se da la frigider pentru 30 min.
In acest timp preparam


Umplutura:

Ceapa tocata marunt se undeste in 3-4 linguri ulei de masline,



se adauga maslinele tocate marunt, ouale tocate, tonul din conserva




si la urma pasta de tomate, sare, piper dupa gust.
Se fierbe cca. 5 minute si se da deoparte sa se raceasca.




Se scoate aluatul din frigider si se imparte in doua. 
Se intinde prima foaie care se aseaza intr-o tava de aragaz unsa cu ulei,



deasupra se toarna umplutura,




se niveleaza si se pune a doua foaie.



Se inteapa cu frurculita din loc in loc




si se da la cuptor la foc mediu pentru  cca.1 ora.




Se lasa la racit apoi se taie patrate sau triunghiuri si se serveste.




S-aveti pofta!

2 comentarii:

  1. Ce mi.e dor de placinta asta :((((...la cat e de buna mananci toata tava intr.o zi...

    RăspundețiȘtergere
  2. Si-apoi tii dieta o saptamana. hi, hi. Dar se poate face si intr-o tava mica asa ca pentru o pisica si atunci n-ai nevoie de dieta.

    RăspundețiȘtergere