marți, 25 februarie 2014

Supa crema de ceapa





Bine v-am gasit!

Supa-crema de ceapa este un deliciu, chiar daca pare banala.
Finetea si totodata densitatea acestei creme, se preteaza la orice masa si nu are nevoie de multe adaosuri pentru a o face savuroasa si speciala. 
Este o crema usoara, dar in acelasi timp foarte hranitoare si care se prepara foarte usor.

Este deasemenea un remediu pentru starile gripale, afectiunile respiratorii, stomacale si un diuretic.

Se poate servi la pranz sau la cina acompaniata de paine prajita, cascaval, codite de ceapa verde sau rondele fine de ceapa rosie pentru aspect.


Ingrendiente:

3 cepe mari, 2 catei de usturoi, 2 linguri ulei, 2-3 linguri faina, lapte, 3 lingurite unt, sare si piper dupa gust, 1 pahar vin alb/apa/supa.
Smantana optional.

Mod de preparare:

Cepele se curata, se spala si se taie julien fin.





Intr-o tigaie se incalzesc 2 linguri ulei in care se caleste ceapa la foc mediu, se adauga vinul, amestecand mereu pana se inmoaie bine, fara a se arde, apoi se adauga usturoiul curatat si tocat marunt.




Cand ceapa e cremoasa, se adauga faina, omogenizand bine.




Se adauga cate putin lapte rece, pana obtinem o consistente ca de clatite.
Se fierbe 5 minute amestecand sa nu se prinda, apoi se tritureaza pana obtinem o crema fina.
Se adauga untul si se mai fierbe 5 minute.




Se serveste asezonata si ornata dupa gustul fiecaruia. 




S-aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu