Feliz Dia de San Valentin!
Bine v-am gasit!
Astazi va invit la tort!
Pe drept cuvant pot spune ca te lingi pe degete, de la prima inghititura.
Papilele gustative nu se pot opri pana nu le saturi cu gustul si aroma divina a acestui tort.
Dar sa nu va mai fac pofta si sa va dau si reteta cu pasii de urmat, poate sunteti grabiti sa-l prestati!
Ingrendiente:
Blat bezea:
5 albusuri, 200 gr zahar. 2 linguri de migdale maruntite.
Crema:
5 galbenusuri, 90 gr zahar, zeama si coaja rasa de la o lamaie, 50 gr unt.
Decorare:
200 ml frisca lichida, 1 lingura zahar vanilat, felii de portocala.
Mod de preparare:
Pentru blat, se bat spuma albusurile impreuna cu zaharul.
Se tapeteaza tava detasabila cu hartie de copt si se toarna inauntru bezeaua.
Se poate imparti bezeaua in 2 tavi, pentru doua blaturi.
Eu am preferat doar unul.
Se uniformizeaza, se presara deasupra migdalele si se da la cuptor.
Se coace la o temperatura mica, 100- 120 grade C, timp de 1 ½.
Se lasa la racit, cand e gata, apoi se dezlipeste cu grija hartia.
Pentru prepararea cremei, se amesteca galbenusurile cu zaharul, coaja si zeama de lamaie si se fierb la foc mic sau pe bain marie, amestecand mereu sa nu se prinda.
Cand avem o crema consistenta, se da deoparte si se incorporeaza untul.
Se omogenizeaza si se lasa la racit.
Montare tort:
Peste blat, se intinde crema, se uniformizeaza, apoi se orneaza cu moturi de frisca ( frisca lichida, batuta cu zaharul vanilat).
Intre moturi se aseaza felii de portocala.
Si o felie pentru voi!
S-aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu