Acesta a fost tortul pentru Ziua Indragostitilor.
Sa fiti iubiti!
La baza am folosit un blat clasic de pandispan, o crema de ness, acoperit cu pasta de lapte praf si ornat cu crema Royal Iceng
Ingrendiente blat:
7 oua, 210 gr.zahar, 210 gr. faina, 1 zahar vanilat, 1 praf copt, 1 praf sare.
7 oua, 210 gr.zahar, 210 gr. faina, 1 zahar vanilat, 1 praf copt, 1 praf sare.
Mod de preparare:
Ouale impreuna cu zaharul se mixeaza pana se albesc si zaharul este dizolvat.
Se adauga zaharul vanilat, sarea, apoi se adauga cate putin faina amestecata cu praful de copt.
Se amesteca cu lingura de jos in sus, usor, pana se incorporeaza toata faina.
Se toarna in tava rotunda, detasabila, unsa cu unt si se coace la 170 grade C, cca. 40 minute.
Se toarna in tava rotunda, detasabila, unsa cu unt si se coace la 170 grade C, cca. 40 minute.
Se face testul scobitorii.
Cand e gata, se lasa sa se racoreasca in cuptor, cu usa deschisa, apoi se aseaza pe un gratar sa se raceasca complet.
Cand e gata, se lasa sa se racoreasca in cuptor, cu usa deschisa, apoi se aseaza pe un gratar sa se raceasca complet.
Se taie in 3 parti si se lasa in asteptare pana se umple.
Ingrendiente crema de ness
5 galbenusuri, 100 gr zahar, 5 lingurite ness, 500 ml frisca, 1 lingurita rom.
Mod de preparare:
Galbenusurile impreuna cu zaharul si nessul dizolvat cu 5 linguri de apa, se fierb pe BM pana compozitia se ingroasa.
Se amesteca continuu.
Cand e gata se lasa la racit.
Intre timp se bate frisca spuma si se amesteca cu crema, amestecand usor cu o lingura.
Se da la rece.
Pasta de lapte praf cu miere
Pentru acoperit tortul am facut o pasta din lapte praf cu miere de albine.
3 linguri cu miere, se amesteca cu cca. 1 kg de lapte praf.
Se adauga cate putin lapte praf, pana capata o consistenta destul de tare, dar totusi maleabila, cat sa se poata intinde fara a se rupe.
Intre timp se bate frisca spuma si se amesteca cu crema, amestecand usor cu o lingura.
Se da la rece.
Pasta de lapte praf cu miere
Pentru acoperit tortul am facut o pasta din lapte praf cu miere de albine.
3 linguri cu miere, se amesteca cu cca. 1 kg de lapte praf.
Se adauga cate putin lapte praf, pana capata o consistenta destul de tare, dar totusi maleabila, cat sa se poata intinde fara a se rupe.
Crema Royal Iceng
1 albus se amesteca cu cca. 500 gr zahar pudra si zeama de la o lamaie.
Se adauga cate 1 lingura zahar, apoi cateva picaturi din zeama de lamaie, pana crema capata o consistenta destul de groasa cat sa se poata face modele desupra glazurii de pe tort.
Montare tort:
Se insiropeaza prima foaie cu sirop de fructe sau suc, se pune jumatate din crema, se niveleaza, se repeta cu a doua foaie, se pune restul de crema ( pastrand 2 linguri ).
Montare tort:
Se insiropeaza prima foaie cu sirop de fructe sau suc, se pune jumatate din crema, se niveleaza, se repeta cu a doua foaie, se pune restul de crema ( pastrand 2 linguri ).
Se niveleaza si se aseaza a treia foaie, se insiropeaza si deasupra se unge cu cele 2 linguri de crema pastrate.
Ultimul strat este doar pentru a face priza cu pasta de lapte praf care se va aseza deasupra.
Se lasa la rece 2-3 ore.
Se lasa la rece 2-3 ore.
Se intinde pasta de lapte praf, se aseaza deasupra tortului, se niveleaza bine, sa se lipeasca uniform, apoi se da la rece.
La final, am decorat cu Royal Iceng si l-am dat la rece 1 ora.
Si o portie pentru voi.
S-aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu