luni, 31 decembrie 2012

Prajitura " Ciococitric " ninsa




 LA MULTI ANI 2013

Va urez tuturor, Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!




Blatul de cacao impreuna cu crema de portocale, rezulta o combinatie cremoasa- racoroasa, foarte potrivita, ca desert dupa o masa copioasa.

Aspectul nins, e foarte potrivit sezonului si da bine pe masa de Sarbatori.
Dar la fel de bine se poate consuma in orice perioada a anului.
Sper sa va placa.

Blat:

Ingrendiente:

4 oua, 5 linguri zahar, 7 linguri faina, 2 linguri cacao, 1 plic praf de copt, 250 gr iaurt, coaja rasa de la 2 portocale.


Mod de preparare:

Albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, iaurtul si coaja de portocala.





Se adauga faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.





Se amesteca cu lingura.

Se incalzeste cuptorul.

Se toarna compozitia in tava tapetata si se coace la 170 grade C, timp de 20 minute.

Se incearca cu scobitoarea, se scoate din tava prin rasturnare pe o planseta si se lasa la racit.


Crema:

Ingrendiente:

400 ml frisca lichida, 150 gr zahar, 4 portocale. 4 foi de gelatina.


Mod de preparare: 

Portocalele se curata de coaja, se taie bucati si se mixeaza cu blenderul.
Se bate frisca spuma, se adauga zaharul si se bate in continuare, apoi se adauga jumatate din cantitatea de portocale.
Gelatina se pune la muiat in apa rece, se scoate, se scurge si se pune la incalzit in restul de portocale mixate.
Se amesteca pe foc mic, fara a fierbe.




Se da deoparte, se amesteca sa se dizolve si sa se racoreasca.
Se amesteca in crema si se da la frigider pentru 1 ora.

Sirop

Ingrendiente:

250 ml apa, 4 linguri zahar, coaja de la 2 portocale.

Mod de preparare:

Coaja de portocala, 4 linguri de zahar si apa se fierb 5 minute si se da deoparte.




Se strecoara si se lasa la racit.

Montare prajitura:

Blatul se taie in doua, se insiropeaza,




se acopera primul blat cu jumatate de crema, se acopera cu al doilea blat si se acopera cu restul de crema.



Se orneaza deasupra cu nuca de cocos fulgi.



Se da la rece pentru cel putin 2 ore, apoi se serveste.



S-aveti pofta!

2 comentarii:

  1. Pare tare buna si cremoasa. Ma ispiteste combinatia si trebuie sa o incerc. Felicitari, ma inspira mult pagina dvs! Demi

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Demi! Ma bucur ca te inspira pagina mea si mi-ar face placere sa-mi spui cum ti-a iesit prajitura. Chiar pot sa-ti spun ca este grozav de buna si cremoasa. Spor la prajiturit iti doresc!

    RăspundețiȘtergere