vineri, 8 martie 2013

Carrot Cake pentru "8 Martie"





Un buchet de flori si "La multi ani", pentru toate reprezentantele Evei, cu ocazia zilei de


8 Martie 
 


si
O invitatie la o prajitura, care pe mine m-a incantat pe deplin.


Carrot Cake 


Aceasta prajitura isi are originea in vremea celui de-al II-lea Razboi Mondial. 
Morcovul fiind o leguma dulce, a fost adaugat in compozitie, pentru a inlocui lipsa de zahar din acele timpuri.
Prin 1960 aceasta prajitura si-a facut aparitia in unele baruri si restaurante din Marea Britanie, avand un mare succes.


O mare fana a acestei prajituri m-a rugat sa-i fac acest tort si asa am simtit ca intr-adevar este greu sa te opresti la o singura portie.

Pentru a proba si noi, am facut si un tortulet pitic.


Ingrendiente blat:

100 gr nuci, 340 gr morcov, 200 gr faina alba, 80 gr faina integrala, 4 oua, 200 gr zahar alb, 100 gr zahar brun, 240 ml ulei de floarea soarelui, 4 rondele de ananas, 2 lingurite esenta vanilie, 1 lingurita bicarbonat, 2 lingurite praf de copt, 1/2 lingurita sare, 2 lingurite scortisoara.




Ingrendiente frosting:

300 gr branza crema tip Philadelphia, 200 gr zahar, 50 gr unt, 300 ml frisca lichida.


Prepararea blatului:

Nucile se prajesc usor in cuptor, se lasa la racit, apoi se taie marunt.
Morcovii se tritureaza, avand grija sa ramana bucatele marunte.



Ananasul se taie in cubulete marunte.

Intr-un bol se amesteca faina, bicarbonatul, praful de copt, sarea si scortisoara.





In alt bol se bat ouale cu zaharul pana la albire.
Se adauga uleiul si vanilia.




Se omogenizeaza bine, apoi se combina cu amestecul uscat din celalalt bol, morcovul, ananasul si nucile.





Se toarna compozitia in 2 tavi rotunde de 23 cm, tapetate cu margarina/unt si faina.
Eu am copt tot intr-o singura tava, apoi am taiat blatul in 2.
Se coc la 180 grade C, timp de cca 30 minute. 
Se face testul scobitorii.
Se lasa la racit apoi se scot din tava.


Prepararea frostingului:


Untul la temperatura camerei impreuna cu crema de branza se amesteca, se adauga zaharul si vanilia, amestecand pana obtinem o crema fina. 
Se adauga cate putin frisca batuta spuma, amestecand usor cu o lingura.





Montarea tortului:

Se imparte crema in 2.

O parte se pune intre cele 2 blaturi, iar cu cealalta se acopera tortul. 





Se orneaza cu nuci sau dupa imaginatia fiecaruia.





Se da la rece pentru cel putin 1 ora inainte de servire.

Acesta e tortuletul pui, cu care ne-am delectat noi :))





A fost delicios!!!




S-aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu