miercuri, 23 mai 2012

Tort ciocolatos cu biscuiti



Un alt tort de biscuiti, pentru o aniversare.
Cum Tarta de cumpleaños de aici, a avut succes, cererea partenerei, a fost identica.

Unele ingrendientele sunt cu circa jumatate in plus fata de primul tort, 
pentru ca marimea tortului a fost mai mare.
Dar pentru a nu se crea confuzii, le voi scrie aici:

Ingrendiente:

 
6 oua, 400 gr unt, 300 gr zahar pudra, 500 gr ciocolata menaj, biscuiti obisnuiti patrati/dreptunghiulari, lapte pentru muiat biscuitii, 500 gr frisca lichida, 2 linguri zahar, esenta rom, fructe confiate, etc., pentru ornat.




Mod de preparare:

Se topeste ciocolata la microunda sau pe bain marie.
Se incorporeaza untul taiat bucati, se adauga apoi galbenusurile si se amesteca repede pana la totala omogenizare.





Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul pudra.






Crema de ciocolata se incorporeaza cate putin in spuma bezea, cu o lingura de lemn.





Se da crema la rece, pentru a se intari atat cat sa se poata intinde fara sa curga. 






Se imbraca forma in care dorim sa montam tortul, cu folie alimentara si se procedeaza la fel ca la





Se lasa pana a doua zi sau 4-6 ore, apoi se scoate, se imbraca in restul de crema si se orneaza cu frisca.





S-aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu