marți, 8 mai 2012

Covrigi Pretzels




Bine v-am gasit!
Cu siguranta cunoasteti covrigii Pretzels, atat de buni, incat te opresti din drum sa-i cumperi pe la diversele simingerii stradale. 
Astampara foamea, acompaniaza de minune o bericica rece, vara pe canicula, sau iti incalzeste mainile si stomacul iarna.
Dar poti sa-i prepari foarte usor si acasa, fara sa astepti la randuri interminabile si-ti garantez ca vor fi la fel de gustosi si buni, ca si cei de la simingerii.

Originea acestor covrigi este in Germania, probabil din ideea de a acompania berea, care isi are titlul de regina,  tot pe acolo.

Dar sa lasam vorba si sa trecem la treaba, ca ingheata berea in frigider:))

Ingrendiente aluat: 

1 1/2 cana apa calda sau lapte, 1 lingura zahar, 2 lingurite de sare mare, 1 pliculet drojdie uscata (20 gr proaspata), cca.500  faina, 60 gr grasime/unt/margarina nesarata, ulei.

Pentru oparit covrigeii:


10 cani apa, 10 linguri de bicarbonat,

Pentru uns:

1 ou mare amestecat cu 1 lingura apa, 1 lingurita sare grunjoasa ( eu n-am avut ).

Mod de preparare:

Se amesteca apa, zaharul si sarea, se adauga drojdia si se lasa sa creasca 5 minute.




Se adauga faina si grasimea, framantandu-se usor pana la omogenizare. 
Se lasa la crescut pana se dubleaza volumul.




Se pune apa cu bicarbonatul la fiert si se incalzeste cuptorul.

Se imparte aluatul in bucati egale.
Se fac suluri subtiri pe capete si la mijloc mai grosute, se taie si se dau forma de pretzel, apasand bine capetele sa nu se dezlipeasca.




Cand apa incepe sa fiarba, se introduc cate unul covrigeii, pentru 30 de secunde.




Se scot cu paleta cu gauri si se aseaza pe tava unsa, se ung cu ou ame
stecat cu apa si se presara deasupra cu mac, susan, branza rasa sau sare.

Se coc la temperatura de 180-200 grade C, pentru 20-25 minute.
Se scot cand s-au rumenit si se servesc.


                                                                     
S-aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu