Este o mancare simpla si gustoasa, lipsita de dificultate si care nu cere multe ingrendiente.
Carnea poate fi de vita, porc, pasare, iepure, dupa preferinta fiecaruia.
Sa vedem ce ne trebuie si cum se pregateste.
Ingrendiente:
1 ceapa, 2 ardei grasi, unul verde si unul rosu, 4-5 catei de usturoi, 1 legatura patrunjel, sare, cimbru, 1 frunza dafin, 750 gr carne de porc/vita, 5 cartofi, pasta de tomate, 3 linguri ulei.
Mod de preparare:
Intr-o tigaie incapatoare, cu 3 linguri ulei, se undeste usturoiul curatat.
Cand usturoiul a luat o culoare galbuie, se scoate si se arunca.
In uleiul respectiv se prajeste carnea spalata si taiata bucati.
Cand este prajita carnea, se scoate si se lasa deoparte.
In acelasi ulei se undesc ceapa, apoi cartofii taiati cuburi, ardeii taiati bucati medii.
Se adauga patrunjel taiat marunt, cimbru si foaia de dafin.
Se amesteca si se lasa sa se patrunda 10 minute.
Se adauga apoi pasta de tomate si o cana de apa si se lasa la fiert la foc minim pana carnea si cartofii sunt fierti.
Se adauga sare dupa gust si se serveste cald cu patrunjel tocat deasupra.
S-aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu