sâmbătă, 28 aprilie 2012

Lipii cu mac si / sau susan




Lipiile sau turtele cum li se mai spune la noi, sunt un produs de panificatie la indemana oricui. 
Pot inlocui cu succes painea si pot fi consumate la mic dejun, pranz, cina sau intre mese acompaniate de lapte, cafea, suc de fructe.

Se pot coace in ulei, pe plita sau in cuptor.

Deasemenea se pot presara cu zahar sau miere.
Sunt delicioase.

 Reteta de baza este din faina, apa, drojdie si sare.



Ingrendiente:

 25 gr drojdie, 1 pahar lapte, 1 pahar iaurt, 2 oua, 1 lingurita zahar, sare, faina cat cuprinde.




Mod de preparare:

Din drojdie, zahar, laptele caldut si 4 linguri faina se face o maia care se lasa sa creasca.





Se adauga apoi ouale, iaurtul, sare si faina cate putin framantandu-se pana obtinem un aluat elastic.




Se lasa la crescut 30 minute





Se  imparte apoi in bucati din care se formeaza lipiile, intinzandu-le cu mana pe planseta unsa cu ulei.
Se aseaza in tava unsa cu ulei, se presara deasupra cu mac sau susan si se coc la cuptor la o temperatura medie, pana sunt rumene.

cu mac





cu susan






si la final






S-aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu