luni, 30 aprilie 2012

Placinta dobrogeana





O placinta tare buna, gustoasa, simplu de confectionat, daca folosesti foi cumparate.
Daca doresti si ai timp, poti face aluatul si implicit foile in casa dupa reteta de la strudel cu mere


Ingrendiente: 

1 pachet foi de placinta de 400 gr, 500 gr cas sau telemea, 500 gr smantana, 300 ml lapte, 3 oua, 200 gr unt topit







Mod de preparare:

Branza rasa se amesteca cu 300 g de smantana.
Se ung cu unt topit, una cate una, doua sau trei foi de placinta,





care se suprapun si deasupra se pune o parte din amestecul de cas ras





si se intinde uniform pe toata foaia.





 Se ruleaza, se inchid capetele si se aseaza in tava.





Se ung cu unt, se inteapa cu furculita si se coace la o temperatura de 180 grade C, pana se rumeneste.





Se scoate si se toarna deasupra un amestec din smantana ramasa, ouale si laptele, omogenizate.





Se lasa 30 minute, apoi se introduce in cuptor pentru 15 minute.





Se taie si se serveste calda sau rece.





S-aveti pofta!

2 comentarii:

  1. Buna, Marina. Arata bine placinta asta, darmie imi palce mai mult fara lapte sau smantana care se toarna deasupra. Salutari

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Ioana. Si mie imi place mai mult fara innecatul in lactate :)). Numai bine si sper sa-ti placa retetele.

    RăspundețiȘtergere