marți, 10 aprilie 2012

Dovlecei pane




Dovleceii pane, sunt foarte usor de pregatit si foarte economici, mai ales daca ii mai aveti si prin gradina proprie.

Ingrendiente:

1-2 dovlecei, 2 oua, 2 linguri faina, sare si piper 

Mod de preparare:

Dovleceii se curata, se spala si se usuca in hartie absorbanta.
Se taie felii de 1/2 cm si se lasa la scurs 15 minute.
Intre timp se bat ouale cu sare si piper dupa gust apoi se adauga cate putin faina, pana obtinem o compozitie ca de clatite, un picut mai consistenta.
Daca mai trebuie, mai adaugam faina, daca e prea groasa mai adaugam un ou sau un picut de lapte. 
Se trec feliile de dovlecei pe ambele parti prin compozitie si se prajesc in mult ulei fierbinte.




Se intorc pe ambele parti si cand sunt rumeniti se scot pe hartie absorbanta.




Se servesc alaturi de fripturi, ochiuri, cartofi sau ca aperitiv.






S-aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu