duminică, 6 aprilie 2014

Trigoane cu branza de vaci




Prin anii '80, functiona un "Patibar" (o placintarie) in Piata Unirii din Iasi, unde se serveau produse de patiserie, sucuri si lactate.
Acel loc era mereu plin si se statea la randuri destul de lungi,  pentru a savura produsele calde si aromate.

Numai cand ma gandesc imi lasa gura apa....:))

Printre altele aveau si aceste trigoane cu branza, care ti se topeau in gura de bune ce erau.

Cu amintirea acelor vremuri, in gand, m-am apucat si eu de prestat aceste trigoane. 
Aici va explic si pasii pe care i-am urmat:

Ingrendiente:

1 pachet foi de placinta, branza, zahar, 1 ou, esenta de rom, esenta de vanilie, coaja rasa de portocala/lamaie, 1 lingura gris, 1 praf sare.


Mod de preparare:

Umplutura:

Toate ingrendientele ( in afara de foi ) se amesteca bine, pana se omogenizeaza.

Montarea trigoanelor:

Se impart foile cate 3 foi suprapuse, pe care le taiem cu grija in 2 fasii.


Se ung cu ulei.
Se dubleaza pe lungime
La capatul fiecareia, punem o lingura de umplutura, 


indoim coltul sa formam un triunghi, 


apoi imbracam triunghiul pana ajungem la capatul fasiei, cu un pachetel  grasunel :))

Se aseaza trigoanele in tava tapetata cu hartie, se ung cu un ou batut si se coc la 180 - 200 grade C, pana se rumenesc usor.


Se pudreaza cu zahar si se servesc.



calde sau reci



S-aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu