sâmbătă, 29 martie 2014

Chec cu gem si nuca de cocos/ Bizcocho con mermelada y coco




Bine v-am gasit!

Astazi va propun o reteta de chec cu gem, nuca de cocos si cacao. 
Reteta am gasit-o pe blogul PusikaBlog.
Are o textura umeda, datorita gemului si cocosului. 
Foarte bun si usor de preparat.

Ingrendiente:

Se foloseste aceeasi masura

1 cana apa minerala gazoasa sau plata, 1 cana zahar, 2 cani faina, 1/2 cana ulei, 1 praf copt, 1 praf sare, 1 plic zahar vanilat sau 1 lingurita esenta, 2 linguri cacao, 2 linguri de gem de portocale, 3 linguri fulgi nuca de cocos.


Mod de preparare:

Intr-un bol, se omogenizeaza zaharul, faina, apa, uleiul, praful de copt, vanilia si un praf sare.
Se imparte compozitia in doua.
Intr-o parte se adauga cacao si gem,


iar in cealalta, nuca de cocos.


Se tapeteaza tava cu hartie de copt sau unsa cu unt/margarina si pudrata cu faina.
Se toarna compozitia cu cocos (alba), iar deasupra compozitia cu cacao.


Se incalzeste cuptorul la 180 grade C si se coace cca. 45 de minute. 
Se face testul scobitorii.
Cand e copt se lasa la racit in cuptor, cu usa deschisa, apoi se scoate din tava si se pudreaza cu zahar farin.


S-aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu