Bine v-am gasit!
Astazi va propun o reteta de chec cu gem, nuca de cocos si cacao.
Reteta am gasit-o pe blogul PusikaBlog.
Are o textura umeda, datorita gemului si cocosului.
Foarte bun si usor de preparat.
Ingrendiente:
Se foloseste aceeasi masura
1 cana apa minerala gazoasa sau plata, 1 cana zahar, 2 cani faina, 1/2 cana ulei, 1 praf copt, 1 praf sare, 1 plic zahar vanilat sau 1 lingurita esenta, 2 linguri cacao, 2 linguri de gem de portocale, 3 linguri fulgi nuca de cocos.
Mod de preparare:
Intr-un bol, se omogenizeaza zaharul, faina, apa, uleiul, praful de copt, vanilia si un praf sare.
Se imparte compozitia in doua.
Se imparte compozitia in doua.
Intr-o parte se adauga cacao si gem,
iar in cealalta, nuca de cocos.
Se tapeteaza tava cu hartie de copt sau unsa cu unt/margarina si pudrata cu faina.
Se toarna compozitia cu cocos (alba), iar deasupra compozitia cu cacao.
Se incalzeste cuptorul la 180 grade C si se coace cca. 45 de minute.
Se face testul scobitorii.
Cand e copt se lasa la racit in cuptor, cu usa deschisa, apoi se scoate din tava si se pudreaza cu zahar farin.
S-aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu