miercuri, 19 martie 2014

Prajitura cu mere si glazura de ciocolata



Feliz Dia del Padre!

Bine v-am gasit!

Prajitura cu mere, este un desert foarte simplu de preparat.
Gustoasa si hranitoare, se poate prepara in diverse forme, dupa preferinta.
Pentru a-i aduce o savoare mai speciala, noi o preferam glazurata cu ciocolata.

Ingrendiente:


6 oua, 250 gr faina, 100 gr zahar, 1 praf copt si 4-5 mere.


Glazura de ciocolata:

200 gr ciocolata, 200 gr smantana sau 200 ml lapte.
Se topeste ciocolata impreuna cu smantana/laptele, pe bain marie.
Se omogenizeaza bine.


Mod de preparare:

Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul, faina cate putin, galbenusurile pe rand, praful de copt. 




Se toarna compozitia in tava tapetata, apoi se aseaza feliile de mere deasupra.
 

Se da la cuptor la foc mediu cca 45 minute.
Se incearca cu scobitoarea si cand e gata, se lasa la racit, se taie patrate, apoi se toarna deasupra glazura de ciocolata.


Cand glazura s-a racit complet, se poate servi



S-aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu