joi, 13 martie 2014

Tarta cu prune si alune de padure




Bine v-am gasit!

Tarta cu fructe, este un desert obisnuit, ce se prepara repede si se termina de obicei la fel de repede.
 Fructele adaugate in aceste tarte sunt diverse, dar cele mai bune si aromate vor fi mai ales atunci, cand avem fructe proaspete culese direct de la sursa.
Pentru ca prospetimea fructelor si dragostea cu care au fost culese, se vor transmite implicit prajiturii.
 
Ingrendiente: 

6 oua, 200 gr zahar, cca. 300 gr faina, 50 ml ulei, coaja rasa de portocala, zahar vanilat, 1 praf de copt, 1 kg prune si alune de padure.




Mod de preparare:

Prunele se spala si se curata de samburi.
Albusul se bate spuma cu zaharul pana obtinem o bezea ferma.




Se adauga pe rand galbenusurile, uleiul, mirodeniile, praful de copt, faina, mixand mereu pana toate ingrendientele sunt incorporate.

Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt.




Deasupra se aseaza jumatati de prune si alune de padure.

Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C. 
Se coace aproximativ 40 de minute, dar indicat este sa se faca testul scobitorii.




Se pudreaza cu zahar si se lasa complet la racit, apoi se taie si se serveste!



S-aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu