Bine v-am gasit!
Cum ne aflam in postul Pastelui, aceasta tocanita poate fi o idee buna pentru o masa usoara si plina de savoare.
Cum ne aflam in postul Pastelui, aceasta tocanita poate fi o idee buna pentru o masa usoara si plina de savoare.
Ingrendiente:
1 kg ciuperci champinion, 2 cepe, 2 ardei copti, 5-6 catei de usturoi, 5-6 rosii, ulei, 100 ml vin alb, sare, un pic de patrunjel, un praf de cimbru, 1 frunza de dafin, 1 lingura faina si 200 ml lapte sau supa de legume.
Mod de preparare:
Ciupercile se curata, se spala bine si se taie cubulete.
Ceapa curatata si spalata, se taie marunt, la fel si ardeii copti, curatati, se taie marunt.
Rosiile cojite, se taie cubulete si usturoiul taiat marunt.
Intr-un vas cu 3 linguri ulei, se undeste ceapa,
se adauga ciupercile si se lasa un pic acoperite si la foc potrivit sa scada zeama lasata.
Se adauga ardeii si rosiile, frunza de dafin, se amesteca sa nu se prinda si se fierb cca. 10 minute.
Se adauga vinul, cimbru, sare dupa gust si se mai fierbe pana se evapora vinul.
Deasupra se toarna amestecul din faina cu lapte bine omogenizat si se amesteca pana trage un clocot.
Se presara deasupra patrunjel si se serveste cu mamaliga calda.
S-aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu