sâmbătă, 16 iunie 2012

Tort cu crema de ciocolata si dulceata de afine




Va invit astazi sa incercati un tortulet pe care l-am pregatit cu ceva timp in urma, rapid si fara multe pretentii.

Este foarte simplu, mai ales daca avem la indemana un blat rezervat cu cateva zile inainte.

Crema necesita doar cateva minute, iar dulceata se poate inlocui dupa gustul fiecaruia

Este un dulce la indemana oricui, care se poate servi la o cafea sau alaturi de o limonada refrescanta.


Ingrendiente blat : 

6 oua , 1 ½  cana faina, 1 canita ulei, 250 gr zahar,1 praf copt,
mirodenii ( vanilie, rom, coaja de lamie / portocala )


Mod de preparare:

Albusurile se bat spuma cu zaharul pana ajunge la consistenta de bezea, se adauga galbenusurile, uleiul, mirodeniile, praful de copt, faina.  
Se toarna intr-o forma rotunda detasabila tapetata cu unt si faina. 
Se coace la 180 grade  C, timp de 45 minute. 
Se testeaza cu scobitoarea.
Se lasa la racit..


Crema -  glazura

4 oua, 150 gr. cacao, 150 gr.zahar 
 1 borcan dulceata de afine.


Mod de preparare: 

Se amesteca cu telul ouale intregi, zaharul si cacao si se fierb la bain-marie  amestecand continuu pana se leaga bine.
Se taie blatul pe orizontal in doua parti si se unge cu crema din abundenta sa intre bine in blat, deasupra se pune dulceata de afine, se uniformizeaza, se aseaza deasupra jumatatea cealalta de blat si se toarna si intinde restul de crema deasupra.
Se orneaza cu nuca de cocos sau ce doriti si se da la rece. 





S-aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu