Pentru copilul meu si pentru toti copiii din lume urez un fericit
"La multi ani", alaturi de cei dragi !
In ultima vreme cupcak-urile au ajuns in prima linie, alaturi de torturi, pe mesele festive ale aniversatilor.
Copii, adulti sau batrani, sunt deopotriva incantati de aceste aparitii, care mai de care mai colorate si mai cosmetizate cu creme, glazuri, bombonele, floricele si alte minunatii de-ale patiseriei.
Copii, adulti sau batrani, sunt deopotriva incantati de aceste aparitii, care mai de care mai colorate si mai cosmetizate cu creme, glazuri, bombonele, floricele si alte minunatii de-ale patiseriei.
Se pot adauga in compozitie: fructe, nuci, alune, bucatele de ciocolata, gem, stafide si daca aveti gusturi mai extravagante, puteti sa le incercati fara frica.
Numai sa nu faceti combinatii explozive, ca-i pacat de ingrendiente :))
Ingrendiente:
4 oua, 250 gr zahar, 200 ml smantana ( frisca lichida), 200 ml ulei, esenta de vanilie si/sau coaja rasa de portocala, 400 gr faina amestecata cu 1 praf de copt si 1 lingurita de bicarbonat de sodiu, un praf sare.
Ingrendiente:
4 oua, 250 gr zahar, 200 ml smantana ( frisca lichida), 200 ml ulei, esenta de vanilie si/sau coaja rasa de portocala, 400 gr faina amestecata cu 1 praf de copt si 1 lingurita de bicarbonat de sodiu, un praf sare.
Gem de capsuni.
Mod de preparare:
Ouale intregi se mixeaza impreuna cu zaharul pana se obtine o compozitie cremoasa si spumoasa.
Se adauga pe rand, mixand in continuare: smantana, uleiul, esenta si sarea.
Se scoate mixerul si cu o lingura se incorporeaza faina pana la completa omogenizare.
Se incalzeste cuptorul la 210 grade.
In formele de muffins se aseaza formele de hartie si cu o lingura se umplu pe 3/4 cu compozitie.
Deasupra fiecaruia se pune cate o lingurita de gem.
Se dau la cuptor pentru 15 minute la temperatura de 190-200 grade.
Se incearca cu scobitoarea si cand sunt rumene, se scot si se lasa la racit.
Se incearca cu scobitoarea si cand sunt rumene, se scot si se lasa la racit.
Crema pentru ornat: de aici
Ingrendiente:
100 gr ciocolata, 2 oua, 100 gr unt, 100 gr zahar pudra.
Mod de preparare:
Ciocolata se topeste la microunda, apoi se omogenizeaza cu untul, se incorporeaza galbenusurile amestecand repede.
Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul.
Se incorporeaza crema de ciocolata in bezea si se da la rece.
Crema racita se pune in sprit si se orneaza cupcake-urile.
Se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.
S-aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu