Daca doresti o gustare rapida, o cina usoara sau o garnitura, incearca aceste piftele/ parjoale.
Reteta este foarte veche si in fiecare zona a tarii are alt nume.
Nu cunosc originea acestei retete, dar daca nu a lasat-o pe la noi vre-un turc, rus sau neamt...rezulta ca e romaneasca :))
Ingrendiente:
4 cartofi, 2 oua, 1-2 linguri faina, sare, piper, un praf de cimbru, patrunjel, 1-2 catei de usturoi, ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Cartofii curatati, spalati si uscati intr-un prosop de hartie, se dau prin razatoarea mare, deasupra unui castron.
Se scurge zeama lasata de cartofi si se adauga ouale, sare, cimbru, usturoiul pisat, piper dupa gust si cateva fire de patrunjel tocat fin.
Se amesteca toate si se adauga 1-2 linguri de faina de grau sa se lege compozitia.
S-aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu