sâmbătă, 30 iunie 2012

Piftele / parjoale de cartofi




Daca doresti o gustare rapida, o cina usoara sau o garnitura, incearca aceste piftele/ parjoale.


Reteta este foarte veche si in fiecare zona a tarii are alt nume.
Nu cunosc originea acestei retete, dar daca nu a lasat-o pe la noi vre-un turc, rus sau neamt...rezulta ca e romaneasca :))



Ingrendiente: 

4 cartofi, 2 oua, 1-2 linguri faina, sare, piper, un praf de cimbru, patrunjel, 1-2 catei de usturoi, ulei pentru prajit


Mod de preparare:

Cartofii curatati, spalati si uscati intr-un prosop de hartie, se dau prin razatoarea mare, deasupra unui castron. 
Se scurge zeama lasata de cartofi si se adauga ouale, sare, cimbru, usturoiul pisat, piper dupa gust si  cateva fire de patrunjel tocat fin.




Se amesteca toate si se adauga 1-2 linguri de faina de grau sa se lege compozitia. 
Intr-o tigaie cu ulei incins se pun gramajoare cu o lingura si se aplatizeaza putin.




Se prajesc pe ambele parti,




se scot pe un platou cu hartie absorbanta.




S-aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu