Aceasta poveste a primei paini la masina, este un pic prafuita de vreme, dar trebuie sa v-o spun.
Cu atatea aparitii din ce in ce mai sofisticate, acestea vor deveni cu timpul, antichitati.
Tot auzind vorbind depre masinile de paine, mi s-a facut si mie pofta de una, mai mult pentru framantat, decat pentru copt.
Dupa ce am umblat o zi intreaga pe la toate centrele comerciale, fara sa ma hotarasc, ajunsa acasa pe la 20.30 am deschis calculiciul si zic hai sa dau o cautare.
Ca era musai, altfel nu puteam dormi :))
Ca era musai, altfel nu puteam dormi :))
Imi apare una: Home Carrefour pe care o vazusem dimineata, dar nu stiu de ce nu prea m-a atras.
Acum o vad pe forumuri, in discutii ca fiind buna si eficace.
Acum o vad pe forumuri, in discutii ca fiind buna si eficace.
Si intr-un impuls de moment cu jumatate de ora inaintea inchiderii, merg si cumpar aceasta frumoasa Rolls Roys cum o numea cineva pe un forum.
Prima incercare a fost o reteta de baza:
Prima incercare a fost o reteta de baza:
Paine alba
Ingrendiente :
350 ml apa, 1 lingurita sare, 1 lingurita zahar, 2 linguri unt topit, 600 gr faina, 25 gr drojdie proaspata, adaugate in ordinea scrisa.
Bun, am luat cuva si am fixat-o in masina, am pus ingrendientele dupa indicatiile pretioase... apoi vad paletele pe masa :)) si acum ce sa fac!?
Baiul era, ca nu trebuie amestecate ingrendientele de-a valma.
Ei asta-i acum, ca doar n-o fi bomba, scot cuva si rastorn tot continutul intr-un castron, spal cuva din nou, o sterg bine, pun si paletele si adaug continutul pe cat posibil sa intre lichidul primul apoi faina.
Baiul era, ca nu trebuie amestecate ingrendientele de-a valma.
Ei asta-i acum, ca doar n-o fi bomba, scot cuva si rastorn tot continutul intr-un castron, spal cuva din nou, o sterg bine, pun si paletele si adaug continutul pe cat posibil sa intre lichidul primul apoi faina.
Bineinteles ca s-au amestecat intre timp.
Am pus din nou cuva in masina si am bagat in priza apoi da-i la butoane.
Progr 1 , rumena cat se poate si start.
Super, aprind lumina, incepe framantarea si nici o explozie :))
De acum inainte e treaba ei.
Dupa aproape 1 ora nu se vede mare lucru, aluatul nu si-a marit volumul, se vad doua ghemotoace pufoase care se pupa si se strang in brate.
Imi da impresia ca am sa ma aleg cu doua gogosi in final :))
Nu..., a fost doar o impresie, s-a umflat si la capatul celor 3 ore, a iesit o painita buna si pufoasa, de numa´, dar alba.
Mie cum imi place tare mult painea rumena, am lasat-o la racit si am purces la a doua incercare sa vad daca pot s-o scot mai creola.
Oricum este cerere.
Deci asta e prima creatie a Rolls Roys-ului meu.
A trecut testul :))
A trecut testul :))
S-aveti pofta!
Uf,tot inceputul e greu,incearca sa fixezi gradul de coacere daca ai asa ceva la masina ta de piine..mult succes in continuare.retete ptr.piine http://www.retete-paine.ro/paine-simpla#.T92BuwJOBTU.facebook
RăspundețiȘtergeresper sa-ti fie de ajutor.O zi placuta iti doresc1
Multumesc Lale, pentru vizita si sfat.Voi intra pe site. Un weekend placut iti doresc!
RăspundețiȘtergere