sâmbătă, 29 noiembrie 2014

Cornuri si impletituri umplute






Bine v-am gasit!

Astazi am revenit la capitolul cornuri.
Imaginati-va ce poate fi mai bun la mic dejun, decat aroma unor cornuri, proaspat scoase din cuptor, frumos rumenite, servite cu o cana de lapte!?
 
Asa-i ca va este deja pofta!??
Au o textura foarte pufoasa si elastica si se mentin foarte bine.
Se servesc, dupa preferinta, ca aperitiv, la mic dejun, gustare.

Aluatul este foarte usor de manevrat si este foarte spornic.
Din ingrendientele de mai jos, am facut 2 cozonaci, o tava cu 8 cornuri cu pastrami si o tava cu 8 impletituri cu sunca presata si cascaval.

Cozonacii i-am postat aici

Ingrendiente aluat:

6 oua, 150 gr zahar, 200 ml lapte, 100 gr unt, cca. 1500 gr faina, 25 gr drojdie, coaja de la o lamaie, rom, vanilie dupa gust, 1 ou pentru uns, mac sau susan.




Ingrendiente umplutura:

Sunca pastrami, sunca presata si cascaval, mac.

Preparare aluat:

Drojdia se desface in cateva linguri de lapte cald.
Intr-un vas incapator, se mixeaza spuma, ouale cu zaharul. Se adauga pe rand, laptele cald, jumatate din untul topit, drojdia, faina cate putin, sare, coaja de lamiae, rom, esenta de vanilie.
Se framanta, adaugand restul de unt si faina, cat sa obtinem un aluat elastic si nelipicios.
Se lasa la crescut la loc cald, pana isi dubleaza volumul.



Pentru cornuri se intinde o foaie rotunda, se taie in 8 raze, se aseaza deasupra fiecarui triunghi cate o felie de pastrami si se ruleaza de la baza spre varf.




Se aseaza in tava si se mai lasa 30 de minute la crescut




Pentru impletituri, se intinde o foaie dreptunghiulara, care se taie in 8 dreptunghiuri.
 Se taie ca in imagine si pe mijlocul fiecaruia se aseaza sunca si branza, 




apoi suvitele de pe margini se incruciseaza una peste alta.

Se aseaza in tava tapetata cu hartie si se lasa la crescut 30 minute la loc cald si ferit de curent.

Se incalzeste cuptorul, se ung cornurile sau impletiturile cu ou, se presara mac sau susan deasupra si se coc timp de 20 minute la 180 grade.
Cand s-au rumenit usor, se scot si se lasa la racit.




S-aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu