duminică, 2 noiembrie 2014

Tarta cu crema pastelera si dulceata de gutui





Bine v-am gasit!

Astazi avem o foarte gustoasa si aromata tarta.
Se prepara foarte rapid si este foarte aromata si imbietoare.
De obicei se pune gemul sau dulceata direct peste foaie, dar eu am vrut sa fie mai cremoasa, asa ca am preparat si o crema de vanilie cu aroma de mure.

Ingrendiente:

1 foaie de placinta/foietaj, crema pastelera, 200 gr gem/dulceata de gutui, zahar pudra pentru ornat.

Mod de preparare:

Se prepara crema pastelera:

Ingrendiente:

2 oua, 50 gr zahar, 50 gr faina alba, 350 ml lapte, 3 linguri sirop de mure, 1 plic zahar vanilat sau o pastaie vanilie, coaja rasa de lamaie/portocala,
 50 gr unt.

Ouale se amesteca cu zaharul, faina, zaharul vanilat si celelalte arome.
Se adauga laptele si se omogenizeaza.
Se fierbe toata compozitia pe bainmarie sau la foc lent, amestecand mereu.
Cand compozitia este legata bine, se da deoparte si se incorporeaza untul.
Se omogenizeaza si se lasa la racit, acoperita cu folie alimentara direct peste crema.


Montarea tartei:

Foaia de placinta, se aseaza peste tava unsa cu unt, se acopera si peretii tavii si se taie marginile.
Se inteapa foaia si se da la cuptor pana capata o culoare usor aurie la o temp. de 180 grade C.


Se scoate si se acopera cu crema pastelera, apoi cu un strat de gem.


Din resturile foii ramase de la decupaj, se taie fasii si se  pun peste tarta.



Se introduce in cuptor pana se rumenesc usor fasiile de deasupra.
Se scoate, se pudreaza cu zahar si se serveste dupa ce s-a racit complet.


S-aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu