Acesta este drobul care l-am avut pe masa de Craciun.
Ingrendiente:
1/2 kg ficat, 1 inima, 1 limba, 2 rinichi, 1 ceapa, 5 catei usturoi, piper, sare, cimbru, 3 oua fierte, 4 oua crude, 1 lingurita faina.
Mod de preparare:
Se spala bine toate carnurile, se taie bucati mai putin limba si se pun la fiert.
Cand sunt fierte bine se scot intr-o strecuratoare.
Limba se curata de pielita si se taie bucati.
Se dau toate prin masina de tocat sau robot plus ceapa si usturoiul.
Se amesteca tocatura cu 3 oua crude, sare, piper putin cimbru.
Se unge o forma de copt cu unt si se pune jumatate din tocatura.
Deasupra se pun jumatati de ou fiert
si se acopera cu restul tocaturii.
Se bate un ou cu putina faina, se toarna deasupra si se niveleaza.
Se da la cuptor la foc mediu pentru cca. o ora.
Se acopera cu o folie de aluminiu sau hartie de copt sa nu se arda deasupra.
Cand e gata se scoate si se lasa la racit in forma.
Se scoate din forma
si se serveste.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu